Våtdräkt skötselråd

Med hjälp av videos och beskrivningar ska vi försöka lära ut så mycket vi kan om våtdräkter och tillbehör när det handlar om triathlon, swimrun och öppet vatten-simning. Vi kommer även att inkludera säkerhet och vi kommer garanterat ta med några andra saker som du behöver veta. Alla videos finns också tillgängliga på vår Youtube kanal. Du kan finna fler tips & tricks på vår Instagram och Facebook.

Lär känna din dräkt

Vår Våtdräktsskola från 2019 är uppdelad på tre avsnitt – Hur du tar på din våtdräkt, öppet vatten-övningar och val av våtdräkt. Syftet med Venkantos våtdräktsskola är att ge nybörjare, likaså erfarna våtdräktanvändare tips & tricks för en bättre upplevelse i vattnet.

Den första videon ger dig några ovärderliga tips på hur du tar av och på din våtdräkt på bästa sätt – både för prestanda/komfort och för att bevara din våtdräkt i bästa skick.

Övningar & val av våtdräkt

Den andra videon innehåller en samling av bra övningar och teknikdrillar för öppet vatten-simning. Övningarna kan också göras i bassäng, med eller utan våtdräkt.

I det tredje avsnittet får du lite kortfattad information om vårt triathlonsegment från 2019. Orca har sedan dess bytt ut alla dräkter i deras triathlonsegment, men funktionaliteten är fortfarande densamma.